Mai multe tehnologii de ultima generație au fost prezentate la Centrul de Excelență în Informatică și Tehnologii Informaționale. Astfel, elevii din câteva școli profesionale, colegii, centre de excelență, care vor fi selectate în baza unui concurs, vor avea posibilitatea să asambleze mașini, vor avea o dronă și alte tehnologii inovaționale. Cu această ocazie, și microfonul TV8 a avut posibilitatea să testeze noile tehnologii. 

Proiectul Shift Edu „Competențe digitale pentru angajarea în economia modernă” are drept scop integrarea tehnologiilor informaționale și comunicaționale în învățământul profesional tehnic. Beneficiarii acestuia sunt cadrele didactice și manageriale, dar și tineri din șase instituții de învățământ profesional tehnic.

Proiectul este finanțat de austrieci.

Câteva din tehnologii vor fi în instituțiile de învățământ din luna septembrie a acestui an. Bugetul proiectului constituie 690 de mii de euro ș este sprijinit financiar de Cooperarea Austriacă pentru Dezvoltare.

 

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!