/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Voronin a făcut public documentul prin care Dodon a jurat credință Partidului Comuniștilor, cu puțin timp înainte de a-l părăsi

missing
29 martie 2019, ora 21:57

Vladimir Voronin, președintele Partidului Comuniștilor (PCRM) a făcut public, la emisiunea Punctul pe Azi de la TVR Moldova, documentul pe care l-a semnat Igor Dodon, președintele Republicii Moldova, fost membru al PCRM, prin care acesta își asuma angajamentul de a munci pentru binele poporului, alături de fracțiunea parlamentară a comuniștilor, partid pe lista cărui a ajunsese în Parlament.

Potrivit lui Voronin, documentul a fost semnat în anul 2011, cu ceva timp înainte ca Dodon să părăsească PCRM, gest catalogat de liderul comuniștilor drept „trădare”.

Iată care era textul acelui document, potrivit lui Vladimir Voronin:

„Eu, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, ales din partea Partidului Comuniștilor, și, conștientizând nivelul înalt de încredere care mi-a fost acordat de către poporul Republicii Moldova pentru reprezentarea și apărarea interesului țării în organul suprem din țară, apreciind propriul statut al deputatului (…), mă oblig: 1. să folosesc mandatul și dreptul de legiuitor exclusiv în interesul poporului Republicii Moldova și în strictă conformitate cu deciziile colective ale Partidului comuniștilor; 2. să nu uit că votul fracțiunii PCRM și votul meu personal întotdeauna trebuie să reprezinte o poziție unică; 3. să nu uit că încălcarea angajamentului în cauză reprezentă cea mai gravă crimă morală împotriva interesului Partidului Comuniștilor, împotriva a mii de susținători, care mi-au încredințat dreptul de a acționa în numele lor”.

Documentul în cauză a fost semnat printre altele și de Zinaida Greceanîi, Vladimir Vitiuc, Violeta Ivanov, Anatolie Zagorodnîi, toți foști membri ai PCRM care au părăsit partidul, o spune liderul comuniștilor.

Igor Dodon a părăsit PCRM, alături de Zinaida Greceanîi și Veronica Abramciuc, în toamna anului 2011. Ulterior, acesta a fost ales președinte al Partidului Socialiștilor.

Anterior, Vladimir Voronin a spus că, în opinia sa, declarația pe care au semnat-o recent deputații din Partidul Socialiștilor (PSRM) nu-i va împiedica pe unii dintre ei „să trădeze” formațiunea și să treacă la Partidul Democrat așa cum au făcut-o acum opt ani Igor Dodon și Zinaida Greceanîi.

Vezi și:

Voronin, despre „poveștile” pe care i le spunea Dodon lui Putin până la alegeri și câte mandate urma să aibă PD, dacă nu era „mixtul”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram