/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Arhitect într-o firmă și șef Direcție arhitectură la primărie. Un funcționar din Bălți în incompatibilitate de funcții

missing
04 aprilie 2019, ora 15:16

Potrivit ANI, calitatea sa de arhitect în cadrul societății comerciale menționate a fost în anumite privințe de competența autorității în care tot el era angajat în sectorul public, fapt care reiese chiar din atribuțiile funcționale pe care acestea le avea în cadrul primăriei: Monitorizarea procesului de construcții în municipiu și reglementarea lui în conformitate cu legislația; Controlul elaborării certificatelor de urbanism și a autorizațiilor de construire în termenul stabilit de Lege.; Participarea la recepția obiectivelor construite pe teritoriul municipiului ș.a.

„Acțiunile dlui Veaceslav Coadă, în calitate de șef-adjunct (arhitect-șef) al Direcției arhitectură și construcții, la fel, confirmă acest aspect. De exemplu, dânsul a contrasemnat la data de 13.12.2011 autorizația de construcție nr. 12 a Primăriei s. Sadovoe, mun. Bălți, construcție care anterior a fost proiectată tot de către el în calitate de arhitect-șef de proiect în cadrul S.R.L ”Arhitectural Studio”. În conformitate cu prevederile Legii nr. 158/2008 cu privire la funcția publică și statutul funcționarului public funcţionarul public nu este în drept să desfăşoare alte activităţi remunerate în cadrul societăților comerciale, din sectorul public sau privat, a căror activitate este controlată, subordonată sau în anumite privințe este de competența autorităţii în care el este angajat. Iar potrivit art. 25 alin. (6) din aceeași lege, dl Coadă Veaceslav era obligat, în perioada exercitării simultane a funcției publice și activității arhitecturale în cadrul respectivului S.R.L să înceteze situația de incompatibilitate în decursul unei luni din momentul apariţiei acesteia” , se arată comunicatul ANI.

După rămânerea definitivă a actului de constatare emis în privința dlui Coadă, care este pasibil de contestare în instanța de contecios administrativ, Autoritatea Națională de Integritate va solicita destituirea acestuia din funcția publică, cu aplicarea interdicției de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică pentru o perioadă de 3 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram