/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Judecătoria Chișinău a anulat repetat procesul verbal prin care Andrei Năstase a fost sancționat pentru agitație electorală

missing
14 mai 2019, ora 15:33

Judecătoria sectorului Centru din Chișinău a anulat în mod repetat procesul verbal prin care Andrei Năstase, președintele PPDA, a fost sancționat pentru agitație electorală, în campania pentru alegerile locale noi, motiv pentru care rezultatele scrutinului au fost anulate. 

Potrivit avocatului lui Andrei Năstase, Dumitru Pavel, după ce magistrații de la Judecătoria Chișinău au anulat prima oară procesul verbal, agentul constatator s-a adresat la Curtea de Apel, pentru a contesta decizia. Ulterior, magistrații de la Curtea de Apel au trimis cauza la rejudecare la instanța de fond, iar ieri, magistrații de la Judecătoria Chișinău au adoptat decizia repetată de a anula procesul verbal.

La rândul său, Andrei Năstase spune că în acest mod i se obstrucționează dreptul de a se adresa la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, din motiv că dosarul nu este trimis la Curtea Supremă de Justiție.

Andrei Năstase a câștigat alegerile locale noi din capitală, care au avut loc acum aproximativ un an. Rezultatele alegerilor au fost anulate, după ce instanța a constatat că Năstase ar fi făcut agitație electorală pe Facebook în ziua tăcerii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram