În Chișinău vor fi deschise mai multe iarmaroace de sezon în perioada iunie-octombrie curent. Târgurile vor fi organizate exclusiv pentru producătorii autohtoni, iar punctele de vânzare vor fi gratuite. O dispoziție în acest sens a fost semnată de edilul capitalei, Ruslan Codreanu la solicitarea mai multor agricultori din suburbiile capitalei.

„Vrem să facilităm vinderea produselor autohtone. Fiecare pretură va identifica două trei spații unde va fi amenajat un iarmaroc. Dacă vom avea mai multe cereri decât locuri disponibile, vom mări numărul iarmaroacelor. Agricultorii vor fi informați despre locul amplasării prin intermediul unui panou informativ. Credem că și prețurile la produse vor fi mai mici pentru că nu vom percepe taxe”, a declarat astăzi în cadrul ședinței săptămânale a Primăriei, edilul capitalei, Ruslan Codreanu.

Totodată, Ruslan Codreanu a susținut că autoritățile municipale vor încerca să desfășoare un iarmaroc pe strada Veronica Micle, la intersecție cu Vasile Alecsandri și Aleksandr Pușkin. „Dorim să începem să popularizăm și strada respectivă, să o facem pietonală. O dată la două săptămâni să organizăm un iarmaroc și odată în săptămână să desfășurăm competiții sportive”, a menționat edilul capitalei.

Agricultorii care vor dori să participe la iarmaroc vor trebui să depună o cerere prealabilă în care să indice în care dintre punctele de vânzare doresc să-și expună producția. Producătorii care vor vinde produse ușor alterabile ar putea fi verificați de către angajații Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!