/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

După întâlnirea cu Zelensky, ministrul Apărării din Ucraina declară că va rămâne temporar în funcție

missing
21 mai 2019, ora 12:38

Ministrul ucrainean al Apărării, Stepan Poltorak, care a scris ieri cerere de demisie, va rămâne în funcție până Rada Supermă va lua o decizie finală în privința sa. Acesta ar fi făcut declarația după ce s-a întâlnit azi cu președintele Ucrainei, Vladimir Zelensky, potrivit RBC.ua.

„Pentru că atunci când țara se află în stare de război este foarte periculos să lași forțele armate fără coordonare”, a spus Poltorak.

Poltorak spune că l-a informat pe Zelensky despre decizia de a pleca din funcție încă pe data de 19 mai, cu o zi înainte de investirea președintelui.

Tot ieri și-a anunțat intenția de a demisiona și premierul ucrainean Vladimir Groisman. De asemenea, cerere de eliberare din funcție a scris și șeful Serviciului de Securitate al Ucrainei.

Totodată, Zelensky a declarat că va dizolva Rada supremă, iar azi acesta are o întâlnire cu conducerea Legislativului ucrainean, la care ar urma să fie discutată această chestiune.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram