/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 754: Noi bombardamente și Putin în Piața Roșie. Chișinăul nu recunoaște alegerile din Rusia

/DOC/ Au rămas zile numărate până la BAC. Care este orarul sesiunilor din acest an

28 mai 2019, ora 13:03

Examenul de bacalaureat din acest an va avea loc în perioada 4 și 21 iunie curent, iar probele vor începe la ora 9:00. Orarul a fost aprobat printr-un ordin al Ministerului Educației Culturii și Cercetării. 

În cadrul examenelor de bacalaureat din acest an, absolvenții de licee urmează să susțină obligatoriu probele la Limba de instruire pe 7 iunie, iar la Limba străină pe 11 iunie. Absolvenții instituțiilor de învățământ alolingve vor susține obligatoriu examenul la Limba și literatura română pe 4 iunie.

Totodată, pe 14 iunie liceenii de la profilul real vor susține obligatoriu examenul la Matematică , iar cei de la profilul umanist vor scrie obligatoriu examenul la Istoria românilor și universală. În aceeași zi, proba de profil va fi susținută obligatoriu și de către liceenii de la pofilele arte și sport.

Pe lângă probele obligatorii, pe 18 iunie, liceenii vor susține o probă la solicitare din următoarele discipline școlare propuse pentru alegere: Geografia, Fizica, Chimia, Biologia, Matematica, Istoria românilor și universală și Informatica.

Absolvenții de la profilul umanist vor susține proba obligatorie la Limba și literatura ucraineană, bulgară sau găgăuză pe 21 iunie. Tot în această zi, liceenii de profil real vor susține proba la solicitare la aceeași disciplină.

În acest an pentru absolvenții de liceu vor fi deschise 92 de Centre de Bacalaureat, dintre care 62 în raione și 30 în municipiul Chișinău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram