/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Membrii titulari și corespondenți ai Academiei de Științe ar putea primi indemnizații lunare pe viață mai mari. Propunerea MECC

missing
02 iunie 2019, ora 11:08

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării au propus pentru dezbateri un proiect de hotărâre de Guvern prin care propun stabilirea indemnizațiilor fixe lunare viagere pentru membrii titulari și membrii corespondenţi ai Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Pentru primii se propune o indemnizație lunară de 5000 de lei, iar pentru cei din urmă – de 3500 de lei. Actualmente, legislația prevede că aceste indemnizații se indexează anual în cuantum de cel puţin 4000 de lei pentru membrii titulari și de minim 2500 de lei pentru membrii corespondenţi.

De asemenea, proiectul prevede și o indemnizație lunară de 2000 lei pentru membrii secțiilor AȘM aleși prin concurs.

Potrivit Ministerul Educației, pe parcursul a mai mulţi ani indemnizațiile membrilor titulari şi membrilor corespondenți nu au suferit modificări şi nu au fost indexate.

Conform statutului AȘM, membrii titulari şi membrii corespondenți ai Academiei de Ştiinţe sunt oameni de știință şi cultură, de o înaltă ținută civică, specialiști notorii în domeniu, cetățeni ai Republicii Moldova, care s-au distins prin
lucrări de mare valoare teoretică sau practică şi au contribuit considerabil la dezvoltarea științei şi culturii naționale”.

Pentru acordarea acestor indemnizații se vor cheltui peste 5 milioane de lei anual, bani alocați din bugetul Academiei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram