/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Cod Galben de inundații! Nivelul apei din râuri a crescut cu peste jumătate de metru

missing
03 iunie 2019, ora 14:35

Centrul Meteorologic a emis astăzi Cod Galben de inundații pentru perioada 3-7 iunie, din cauza precipitațiilor puternice care au căzut pe întreg teritoriul republicii în ultimele zile.

Specialiștii avertizează că a crescut nivelul apei în râurile mici cu mai mult de jumătate de metru. Astfel se pot forma scurgeri intensive de apă pe pante, cu risc de subinundații locale.

Autoritățile, dar și agenții economici care au în gestiune iazuri, sunt avertizați să verifice starea barajelor, podurilor  și căilor de evacuare a apei și să interivină în caz de necesitate.

Precizăm că la sfârșitul lunii mai, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a convocat o celulă de criză în legătură cu existenţa pericolului inundațiilor în localitățile din zona limitrofă a râurilor Nistru și Prut. Atunci Ministerul Apărării a decis să trimită 75 de militari care să muncească la fortificarea digurilor în raionul Ștefan Vodă.

/VIDEO/ Risc de inundații în preajma râurilor Nistru și Prut. Armata, salvatorii și muncitorii vor fortifica diguri în Ștefan Vodă

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram