/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Primele 17 tone de fructe moldovenești, interzise în Rusia în această vară

missing
18 iunie 2019, ora 07:10

Peste 17 tone de căpșuni exportate din R. Moldova au fost interzise de autoritățile Federației Ruse, pentru că ar fi fost infectate cu o bacterie periculoasă.

Potrivit serviciului fitosanitar rus „Roselhoznadzor”, fructele moldovenești au fost blocate în regiunea Breansk. Căpșunele urmau să ajungă la un depozit din Moscova și ulterior la piețele din capitala rusă.

Specialiștii „Roselhoznadzor” afirmă că au identificat în căpșuni bacteria nocivă „Frankliniella occidentalis Perg”. Marfa a fost returnată în R. Moldova.

Precizăm că, în fiecare an se întâmplă cazuri în care autoritățile ruse interzic importul a zeci de tone de fructe moldovenești. Vara, cele mai mari probleme le creează cireșele și căpșunile, iar toamna – merele și prunele. Pe lângă prezența bacteriilor periculoase, rușii mai invocă adesea prezentarea certificatelor de calitate false de către exportatorii din R. Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram