Chiar dacă săptămâna trecută fostul prim-ministru Vlad Filat a anunțat, prin intermediul unui mesaj transmis de avocații săi, că este gata să ofere informații prețioase Comisiei parlamentare de anchetă care investighează furtul din sistemul bancar, membrii comisiei nu au analizat deocamdată această inițiativă și nu știu dacă ar fi posibil să-l cheme la audieri pe Filat.

„Am luat act de declarația domnului Filat. Nu exclud că o vom examina la următoarea ședință. Noi avem o strategie a comisiei privind chemarea persoanelor la audieri, pe cine trebuie de chemat și ordinea chemărilor. Domnul Filat nu este pe listă. Noi avem alte 20 de persoane pe care trebuie să le audiem”, a declarat președintele comisiei parlamentare, Alexandru Slusari pentru tv8.md.

Întrebat dacă ar fi posibil ca Vlad Filat să fie audiat de comisie în condițiile în care acesta se află în penitenciar, Alexandru Slusari a precizat că vor fi analizate aspectele tehnice doar atunci când se va decide dacă fostul premier ar trebui să facă declarații în fața deputaților din comisia de anchetă.

În mesajul postat anterior pe facebook, Vlad Filat spunea: „Sunt la dispoziția Comisiei de anchetă pentru a oferi informațiile pe care le dețin și pentru a răspunde la întrebările care sunt de interes”.

Fostul premier Vlad Filat a fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru trafic de influență și corupere pasivă.

Vlad Filat este gata să facă dezvăluiri despre furtul miliardului. Ce mesaj a adresat Comisiei pentru elucidarea fraudei bancare

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!