Compania americană „Frontera Resources International LLC”, care a obținut dreptul exclusiv de a explora teritoriul R. Moldova pentru identificarea și producerea resurselor de hidrocarburi, nu-și mai continuă activitatea în țara noastră. Contractul de concesionare pe care l-a semnat cu statul în ianuarie 2017 a fost suspendat.

Potrivit înțelegerilor contractuale, „Frontera” urma să  exploreze timp de cinci ani circa 40% din teritoriul R. Moldova, cu o posibilă extindere a termenului pentru 45 de ani. Compania promisese investiții iniţiale de șase milioane de dolari, cu o posibilă majorare a investițiilor în R. Moldova până la 500 de milioane de dolari.

Proiectul de concesionare semnat cu „Frontera” a fost lăudat din start de Guvernul Filip. Fostul șef al Executivului declara în 2017 că „reformele își spun cuvântul și se vede o creștere a interesului investitorilor străini față de R. Moldova”.

Până acum, compania americană nu a investit niciun leu în R. Moldova și nu a început activitățile geologice de explorare  a teritoriului pentru identificarea hidrocarburilor.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!