Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a inițiat procesul de actualizare, completare și modificare a Clasificatorului Ocupațiilor din Republica Moldova (CORM). Instituția propune să fie acordate genului feminin ocupațiile existente în Clasificator.

Despre aceasta s-a discutat într-o ședință comună cu Confederația Națională ai Patronatului. Participanții la întrunire au reiterat importanța revizuirii Clasificatorului în contextul progresului tehnico-științific, precum și a acumulărilor mai multor inițiative ce au impus revizuirea și completarea acestuia.

La solicitarea Ministerului Sănătății de a acorda la gen ocupațiile prezente în actuala variantă a Clasificatorului, reprezentantul Patronatelor și-a exprimat dezacordul motivând prin volumul și așa destul de mare. Drept soluție alternativă s-a propus ca acordul la gen, dacă este cazul, să fie specificat în preambulul Clasificatorului precum și în prevederile contractului individual de muncă la angajare.

Expertul selectat pentru acest exercițiu va avea întrevederi separate cu entitățile de pe piața forței de muncă pentru a colecta sugestii de modificare/completare a Clasificatorului Ocupaților din Republica Moldova.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!