Război în Ucraina, ziua 223: Val de emigranți ruși și duel pe Twitter. Zelenski anulează decretele lui Putin privind anexările

social

/DOC/ Procuratura Anenii Noi a clasat procesul penal în cazul câinelui maltratat de Ghenadie Valuța

12 august 2019, ora 11:01
Distribuie:

„Acțiunile lui Ghenadie Valuța nu sunt prevăzute de legea penală ca infracțiune”. Astfel și-au argumentat procurorii decizia de a clasa procesul penal în cazul câinelui maltratat de slujitorul bisercii acum o lună. Ordonanța a fost publicată de către Ghenadie Valuța pe pagina sa de Facebook. 

Ghenadie Valuța a scris pe rețelele de socializare că: „decizia Procuraturii de clasare a dosarului penal demonstrează încă o dată că câinele nu a fost maltratat. Am spus și repet că am regretat doar metoda necorespunzătoare de transportare într-o situație lipsită de alternativă când scopul a fost securizarea spațiului public al copiilor. Acum să revenim la slujire cu conștiință curată”. 

Diaconul Ghenadie Valuța a fost suspendat din funcția de cleric al bisericii „Sf. Dumitru” din Anenii Noi și a fost oprit de a sluji cele sfinte până la examinarea și luarea deciziilor în cadrul Judecății mitropolitane.

Anterior, deputatul ACUM, Radu Marian a cerut Procuraturii Generale să se autosesizeze și să inițieze o anchetă pentru a-l pedepsi pe Valuța pentru „cruzime față de animale”, iar în spațiul public a apărut și o petiție în care mii de oameni au semnat, cerând pedepsirea lui Ghenadie Valuța.

Foto: Facebook/ Ghenadie Valuta

 

Foto: Facebook/ Ghenadie Valuta

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram