După declarațiile făcute de judecătoarea Liuba Șova, există temei pentru a anula rezultatele alegerii președintelui Curții Constituționale, crede ministra Justiției, Olesea Stamate.

Într-o postare pe Facebook, membra Guvernului cere organelor competente să investigheze situația, pentru a stabili cine a făcut aranjări la Înalta Curte.

„Doamna Șova a făcut câteva declarații care demonstrează gravitatea situației. Organele competente trebuie să se autosesizeze imediat și să investigheze dacă au fost sau nu tentative de a influența judecătorii Curții Constituționale, iar persoanele implicate să fie deferite justiției. Până atunci însă, informația prezentată poate constitui temei pentru anularea rezultatelor alegerii președintelui CC, pentru a evita încă o lovitură puternică asupra credibilității acestei instituții”, spune Olesea Stamate.

Vladimir Țurcan a catalogat declarațiile Liubei Șova ca fiind „o reacție bolnăvicioasă la faptul că ea nu a fost susținută”.

/VIDEO/ Declarații exclusive la TV8! Judecătoarea Liuba Șova: Decizia de alegere a lui Vladimir Țurcan președinte al CCM a fost luată dinainte

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!