/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Foștii președinți ar putea fi lipsiți de birouri, asistenți personali și mașinile de la scară

missing
30 august 2019, ora 15:02

Garanțiile sociale acordate persoanelor ce au ocupat funcţia de preşedinte al R. Moldova, pe care le-a promovat fosta guvernare democrată în 2016, urmează a fi anulate.  Cabinetul de miniștri a avizat astăzi pozitiv o inițiativă a Cancelariei de Stat, care prevede ca foștii președinți să fie lipsiți de birouri și de asistenții personali, iar de mașini să poată beneficia doar la comandă. Proiectul urmează să treacă și de votul Parlamentului.

Ministrul de Interne, Andrei Năstase, s-a interesat dacă a fost analizată situația din alte state, când a fost pregătit acest proiect.

„Cât de stringentă a fost această necesitate și cât de bine a fost evaluată și comparată cu alte țări? Nu mă refer la Germania, la Spania. Să ne referim la statele baltice. Nu cumva este un exces de zel din partea noastră?”, a întrebat Năstase.

„Reieșind din situația cetățenilor acestei țări, credem că orice proiect care duce la salvarea banilor care pot fi reorientați pentru cetățenii R. Moldova este stringent. În momentul în care foștii profesori sau foștii medici vor avea pensii decente, atunci va trebui să ne gândim și la subiecte de acest ordin”, i-a răspuns Andrei Spânu, șeful Cancelariei de Stat, care a prezentat proiectul.

Anterior, presa a scris că fostul președinte Nicolae Timofti  beneficiază de mașină – un „Mercedes 220 CDI”, fabricat în 2014. Mircea Snegur și Petru Lucinschi se plimbă cu mașini „Skoda Octavia”, fabricate în 2003, iar Vladimir Voronin a refuzat mașina oferită de stat.

Nicolae Timofti are și un birou în centrul Chișinăului, pentru întreținerea căruia statul a plătit 66 200 lei. Alte peste 330 de mii de lei au fost cheltuite pentru salarizarea asistentului său personal. În 2018, acesta a primit peste 156 mii lei, ceea ce înseamnă un salariu lunar de 13 mii de lei.

/DOC/ Foștii președinți ar putea rămâne fără birouri și mașini la scară. Guvernul va anula legea adoptată de democrați

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram