„Este o decizie asumată”, asta spune Dorin Purice, secretar de stat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), despre hotărârea de a demisiona din această funcție. Purice zice că decizia nu are legătură cu criticile care i s-au adus în ultima perioadă în spațiul public, cu privire la faptul că a rămas în funcție după plecarea fostei guvernări și acuzațiile precum că ar fi făcut agitație electorală pentru Partidul Democrat (PDM), în campania pentru alegerile parlamentare din 24 februarie.

„Nu m-a silit nimeni. Este o decizie personală pe care a trebuit să o fac la un moment dat (…). Toate acuzațiile au fost în mare parte niște insinuări, care nu corespund cu realitatea. Este o decizie absolut asumată și nu m-a forțat nimeni să fac acest lucru”, a declarat Dorin Purice, contactat de TV8.md.

Ex-secretarul de stat declară că, deocamdată, nu știe cu ce se va ocupa, după ce va pleca de la MAI: „După șapte  ani de activitate în cadrul ministerului, cred că am nevoie de ceva timp pentru, știu eu, pentru contemplare, poate să mă odihnesc un pic, să-mi revăd viziunile mele și, după care, mai vedem”, a spus Dorin Purice.

Demisia lui Dorin Purice din funcția de secretar de stat al MAI a fost aprobată la ședința de azi a Guvernului.

În campania electorală pentru alegerile parlamentare Dorin Purice a fost surprins într-o geacă cu însemnele Partidului Democrat, dând mâna cu Vlad Plahotniuc, fostul lider al democraților.

Ulterior, în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8, Năstase a spus că nu l-a demis pe Purice pentru a „păstra memoria instituțională” a ministerului. Recent, într-un alt interviu, Andrei Năstase a spus că Dan Purice regretă faptul că „a îmbrăcat haina partiinică”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!