Directorul Întreprinderii Municipale „Apă-Canal Chișinău”, Valeriu Meșca, a vrut să demisioneze, apoi s-a răzgândit. Cel puțin asta reiese dintr-un comunicat de presă publicat pe pagina de Facebook a întreprinderii, care a fost însă retras ulterior. 

„Directorul General al S.A „Apă-Canal Chișinău” Valeriu Meșca și-a dat demisia”, se menționa în postarea care a fost ulterior ștearsă. Tot acolo se spunea și despre faptul că și Alexandru Vișnevschi, administratorul Stației de epurare din Chișinău pleacă din funcție.

Între timp, reprezentanții Procuraturii Generale anunțau ieri că în urma unor decizii nefericite luate de persoane cu funcții de răspundere de la „Apă-Canal” și Stația de epurare, statul a fost prejudiciat cu circa 70 de milioane de lei. Cei de la Procuratură mai spuneau că factori de decizie de la cele două entități sunt cercetați într-un dosar penal, deschis pentru abuz de serviciu, ceea ce a dus la poluarea aerului și a râului Bâc din Chișinău.

Astăzi, reprezentanții Procuraturii ne-au comunicat faptul că oamenii legii cercetează acțiunile fostei și actualei conduceri a întreprinderii „Apă-Canal Chișinău”, însă, deocamdată nimeni dintre șefii întreprinderii, Veronica Herța, fosta directoare, sau Valeriu Meșca, actualul director, nu au statut de bănuit.

La rândul lor, reprezentanții serviciului de presă al „Apă-Canal Chișinău” ne-au spus la telefon că nu comentează acest subiect.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!