Anunțul despre faptul că i s-a validat mandatul de primar al capitalei, câștigat în vara anului 2018, l-a găsit la o întrunire cu alegătorii, spune Andrei Năstase. Acesta este de părere că decizia întârziată a magistraților vine în contextul în care apărarea sa s-a adresat la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO). 

„Doar datorită faptului că Înalta Curtea Europeană a comunicat cererea și a cerut explicații Republicii Moldova, după o vădită premeditată întârziere, după mai bine de un an de zile, a apărut această decizie care doar într-un fel pune capăt unei nedreptăți nemaiîntâlnite în spațiul democratic al lumii civilizate. Acum pot spune cu tărie că nu sunt doar primarul ales al Chișinăului, dar și primarul legitim”, a declarat Andrei Năstase, în cadrul unei conferințe de presă.

Totuși, Năstase, care este candidat al Blocului ACUM DA PAS la funcția de primar al capitalei la alegerile de pe 20 octombrie, zice că rămâne în cursa electorală: „Am o datorie morală față de oameni care m-au ales și care mi-au încredințat votul”, a declarat candidatul.

Oricum, Năstase declară că va merge la Primăria Chișinău: „Voi comunica cu oamenii de acolo, asigurându-mă că în perioada imediat următoare lucrurile vor decurge bine la Primărie, fără abuzuri”, a spus politicianul.

 

Mandatul de primar al capitalei, câștigat de Andrei Năstase la alegerile locale repetate din vara anului 2018, a fost validat ieri, de către magistrații de la Curtea de Apel Chișinău. Decizia vine în urma unei contestații la hotărârea de anul trecut, din data de 19 iunie 2018, emisă de Judecătoria Chișinău, prin care rezultatele alegerilor au fost declarate nule. Contestația a fost depusă de Andrei Năstase, Partidul Platforma DA, Partidul Socialiștilor și Consiliul Electoral Chișinău nr.1.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!