Alegerile din 20 octombrie sunt cruciale, pentru că cetățenii vor trebui să decidă dacă susțin schimbarea sau lasă în funcții „rămășițele” fostei guvernări democrate. Acesta a fost mesajul transmis astăzi alegătorilor de către liderii Blocului ACUM, care au organizat un briefing de presă, fiind însoțiți de deputați și zeci de candidați înaintați pentru funcțiile de primar.

„Lupta se duce între forțele noi care au început schimbarea și rămășițele sistemului mafiotizat care încearcă să se mențină pe ultima redută – administrația locală. Prin votul dvs, veți putea face curățenia în primării și consilii, scăpând de slugile vechiului regim”, a îndemnat Maia Sandu.

Prim-ministra a declarat că instituțiile statului abia au început să lucreze în interesul cetățenilor.

„Sistemul corupt, construit cu atâta migală în ultimii ani, luptă cu îndârjire și dorește să-și ia revanșa. Instituțiile capturate își revin foarte greu. Este nevoie de un efort susținut de a construi bune practici de administrare și guvernare. Tentaculele  statului mafiot s-au atins adânc în administrația publică și trebuie să facem un efort mare ca să punem instituțiile în slujba cetățeanului”, a argumentat Maia Sandu.

Candidatul Blocului ACUM la funcția de primar al Chișinăului, Andrei Năstase, a aruncat din nou o piatră în ograda socialiștilor și i-a rugat pe locuitorii capitalei să nu permită ca orașul să ajungă „în buzunarele celui care astăzi crede că Moldova are nevoie de un nou stăpân”.

„Fac un apel sincer și asumat către toți locuitorii Chișinăului, indiferent de etnie și limba vorbită. Aveți încredere în cuvântul meu de onoare că va fi bine pentru toți. Votați pentru o viață mai bună. Nu îi mai lăsați să ne dezbine. Votul din 20 octombrie are o importanță deosebită, deoarece poate oferi o majoritate proeuropeană și responsabilă în Consiliu, capabilă să vină cu expertiză și fonduri substanțiale.

Avem obligația la aceste alegeri să oferim fiecărei comunități majorități solide proeuropene în consiliile locale, cu atât mai mult la Chișinău, cel mai mare oraș de la frontiera de Est a Uniunii Europene”, a adăugat Andrei Năstase.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!