O acțiune ilegală prin care s-a încercat transportarea peste hotarul moldo-ucrainean a șase mii de puieți de trandafiri a fost contracarată de polițiștii de frontieră. Asta după ce oamenii legii au observat că două automobile, unul din R. Moldova, iar altul din Ucraina se îndreptau în întâmpinare. 

Pe direcția localităților Larga – Kelmențî, de către patrula mobilă a fost observat un automobil de model „Mitsubishi Pikup” cu plăcuțele de înmatriculare moldovenești care se deplasa spre linia de frontieră. În compartimentul remorcii se aflau mai multe genți voluminoase de culoare albastră, informează Poliția de Frontieră.

În timpul monitorizării cu tehnica din dotare, la scurt timp s-a observat că pe partea Ucrainei un alt mijloc de transport de model „Mitsubishi Pajero”, se îndrepta în întâmpinarea primului automobil. La observarea patrulei, mașina de pe teritoriul Republicii Moldova și-a schimbat direcția de deplasare, accelerând spre satul Pavlovca, raionul Briceni.

Ca urmare, s-au întreprins acțiuni de documentare și cercetare de către angajații SPF Larga. Astfel că, mijlocul de transport a fost depistat într-o gospodărie din satul Larga, iar în gențile cu pricina erau șase mii puieți de trandafiri. Din cercetările preliminare, proprietarul locuinței nu a putut justifica prezența mașinii în ograda sa.

Polițiștii de frontieră continuă examinările sub toate aspectele legale pentru elucidarea tuturor circumstanțelor și identificarea persoanelor implicate. Suplimentar au fost informați angajații Serviciului Grăniceresc de Stat din Ucraina.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!