/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Cum s-au descurcat azi alegătorii din circumscripția nr. 33 cu cele cinci buletine de vot

missing
20 octombrie 2019, ora 19:23

Ziua votului a fost o provocare pentru unii alegători. Au primit cinci buletine, astfel au avut de aplicat cinci ștampile. O asemenea situație a avut loc în suburbiile de sud ale Chișinăului, unde oamenii au votat pentru primăriile locale, pe lângă cea din Chișinău, dar și pentru un deputat.

„Votăm pentru consilieri acum, votăm și pentru primari. – Dar pentru deputat, votați acum sau nu? – Nu se votează acum pentru deputați”, spune un alegător.

Acest alegător din Codru a aflat de la echipa noastră de filmare, abia în secția de vot, că urma să primească încă un buletin și pentru alegerile parlamentare noi, pe lângă cele locale. Faptul că trebuie să aleagă și un deputat a fost o surpriză și pentru alți oameni.

Pentru primăria Chișinăului, pentru primăria Codrului, pentru primar independent la noi. Pentru toți caroce. – Pentru primar independent sau deputat? – Al nostru independent. – Dar pentru deputat? – A, ajutorul lui, sau cum?”

Știați că o să alegeți și deputatul astăzi? – Nu, eu am fost puțin surprins de votul de deputat”.

Alegătorii din circumscripția nr. 33, care cuprinde suburbiile de sud ale Chișinăului, au primit în mână un număr record de buletine de vot, cinci la număr. Un set pentru primarul și consilierii din Chișinău, altul – pentru primăria orașul Codru, iar ultimul pentru un deputat.

„Da eu nu știu de ce. Puteți să-mi spuneți de ce?”.

„Am fost puțin surprinsă. Cu toate că am știut din timp, numai că nu am crezut că chiar cinci”.

„Câte buletine de vot ați primit? – cinci. – Și cum v-ați descurcat?  – Am stat într-o parte, m-am uitat la toți de sus în jos și i-am îndoiat pe acei care îmi trebuie și m-am dus acolo, repede le-am pus „peceta” și gata”.

„Am crezut că doar pentru primar, dar aici sunt mai multe și partide. Dar m-am descurcat oricum (râde)”.

„Aici la secția de vot nr. 256 din orășelul Codru, până la moment, procesul de vot a decurs normal, chiar dacă alegătorii primesc câte 5 buletine de vot, se descurcă foarte bine”.

„Credeți că va fi complicat? – Cred că mult o să ne gândim. După cum vedeți rândul este destul de mare”.

„Eu cred că a fost prea complicat. Mulți nu sunt informați. Ar trebui să fie puțin mai simplu, mai simplificat”.

Alegerile parlamentare noi au avut loc în circumscripția nr. 33 după ce Andrei Năstase, care a câștigat scrutinul din februarie, a renunțat la fotoliul de deputat în favoarea funcției de ministru. Din circumscripția numărul 33, fac parte suburbiile Codru, Băcioi, Trușeni, Durlești și Sângera.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram