În doar cinci raioane și municipii în consilii s-au creat majorități în urma voturilor cetățenilor. Altfel spus, partidele au obținut peste 50% din voturile alegătorilor și vor putea conduce singure consiliile fără a fi necesar să facă alianțe cu alte formațiuni politice.

Trei partide au obținut asemenea rezultate: Partidul Socialiștilor (PSRM); Partidul Nostru (PN) și Partidul ȘOR (PP ȘOR).

  • Bălți, PN – 52,37%;
  • Dondușeni, PSRM – 53,87%;
  • Ocnița, PSRM – 52,09%;
  • Orhei, PP ȘOR – 52,01%;
  • Taraclia, PSRM – 57,18%.

Aceleași partide au obținut și fotoliile de primari în principalele orașe din aceste raioane, cu excepția orașului Taraclia. Astfel, la Bălți a câștigat funcția de primar candidatul PN Renato Usatîi; la Dondușeni, candidatul PSRM, Ion Zloi; la Ocnița, candidatul PSRM, Victor Armaniuc și la Orhei, candidatul PP ȘOR, Petru Verejan. La Taraclia însă a câștigat candidatul PCRM, Serghei Filipov.

Vezi și:

/INFOGRAFIC/ În 11 orașe mari din Republica Moldova s-au ales primarii din turul I. Cine sunt ei și din ce partide fac parte

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!