/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/INFOGRAFIC/ PSRM, la Nord, ACUM, Centru și Sud. Pentru ce partide au votat majoritar locuitorii din raioane și municipii

missing
22 octombrie 2019, ora 08:02

Tabloul voturilor pentru consiliile raionale și municipale conturat în urma alegerilor de duminică arată că, tradițional, locuitorii din Nordul republicii votează pentru partide de stânga, iar cei de la Sud și din Centru, pentru formațiuni de dreapta și centru.

Potrivit rezultatelor alegerilor publicate de către Comisia Electorală Centrală (CEC) în Nordul republicii cele mai multe voturi pentru consilieri le-a obținut Partidul Socialiștilor (PSRM), iar în Centru și la Sud, Blocul ACUM. La rândul său, Partidul Democrat (PDM) a obținut rezultate de frunte în șase raioane din diverse regiuni ale țării.

PSRM

Briceni, Ocnița, Edineț, Dondușeni, Soroca, Rîșcani, Fălești, Sîngerei, Ungheni, Chișinău, Anenii Noi, Comrat, Taraclia și Basarabeasca.

PDM

Șoldănești, Glodeni, Florești, Nisporeni, Leova și Căușeni.

ACUM

Rezina, Telenești, Călărași, Strășeni, Călărași, Hîncești, Cimișlia, Cantemir, Cahul și Ștefan Vodă.

PP ȘOR

Orhei.

PN

Bălți.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram