Procurorii continuă urmărirea penală în dosarul inițiat pe numele judecătorului Oleg Sternioală, chiar dacă Curtea de Apel Chișinău a suspendat decizia Consiliului Superior al Magistraturii prin care a fost ridicată imunitatea magistratului.

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a precizat pentru TV8 că procurorii continuă cercetarea, doar că nu mai pot efectua alte percheziții sau rețineri, iar probele acumulate până acum de procurori riscă să fie declarate nule, dacă dosarul va fi transmis în instanța de judecată.

Suspendarea ridicării imunității va fi examinată în Contenciosul Administrativ, a precizat Morari.

Consiliul Superior al Magistraturii a atacat la Curtea Supremă de Justiție decizia de ieri a Curții de Apel Chișinău, ne-a spus președintele interimar al CSM-ului, Dorel Musteață.

Săptămâna viitoare, instanța de judecată urma să examineze demersul procurorului de aplicare a măsurii preventive de arest în cazul lui Sternioală, nefiind de acord cu decizia din 7 noiembrie a Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, care l-a eliberat pe Sternioală din sala de judecată, fără a-i fi aplicată o altă măsură. După încheierea Curții de Apel Chișinău, acest lucru este imposibil.

Potrivit unor surse din cadrul Curții Supreme de Justiție, Oleg Sternioală s-a întors astăzi la muncă.

Astăzi,  fostul secretar de stat al Ministerului Justiției, Nicolae Eșanu, a criticat încheierea magistraților Curții de Apel Chișinău, catalogând-o drept un non sens juridic.

Nicolae Eșanu critică decizia Curții de Apel în cazul judecătorului Oleg Sternioală

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!