/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

CSM a atacat decizia Curții de Apel în cazul judecătorului Sternioală. Ce fac mai departe procurorii?

missing
13 noiembrie 2019, ora 17:44

Procurorii continuă urmărirea penală în dosarul inițiat pe numele judecătorului Oleg Sternioală, chiar dacă Curtea de Apel Chișinău a suspendat decizia Consiliului Superior al Magistraturii prin care a fost ridicată imunitatea magistratului.

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a precizat pentru TV8 că procurorii continuă cercetarea, doar că nu mai pot efectua alte percheziții sau rețineri, iar probele acumulate până acum de procurori riscă să fie declarate nule, dacă dosarul va fi transmis în instanța de judecată.

Suspendarea ridicării imunității va fi examinată în Contenciosul Administrativ, a precizat Morari.

Consiliul Superior al Magistraturii a atacat la Curtea Supremă de Justiție decizia de ieri a Curții de Apel Chișinău, ne-a spus președintele interimar al CSM-ului, Dorel Musteață.

Săptămâna viitoare, instanța de judecată urma să examineze demersul procurorului de aplicare a măsurii preventive de arest în cazul lui Sternioală, nefiind de acord cu decizia din 7 noiembrie a Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, care l-a eliberat pe Sternioală din sala de judecată, fără a-i fi aplicată o altă măsură. După încheierea Curții de Apel Chișinău, acest lucru este imposibil.

Potrivit unor surse din cadrul Curții Supreme de Justiție, Oleg Sternioală s-a întors astăzi la muncă.

Astăzi,  fostul secretar de stat al Ministerului Justiției, Nicolae Eșanu, a criticat încheierea magistraților Curții de Apel Chișinău, catalogând-o drept un non sens juridic.

Nicolae Eșanu critică decizia Curții de Apel în cazul judecătorului Oleg Sternioală

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram