Igor Dodon ar fi negociat fotoliile de miniștri și viceprim-miniștri în noul Guvern înainte de a merge la consultări cu fracțiunile parlamentare. Cel puțin asta a spus în cadrul emisiunii Ediție Specială de la NTV Moldova. Discuția era despre faptul că Vasile Șova, fostul vicepremier pentru Reintegrare, nu se mai regăsește în noul Guvern, deși în Cabinetul de Miniștri condus de Maia Sandu acesta a fost înaintat de Partidul Socialiștilor. 

Șeful statului a spus că i-a propus alaltăieri (n.r. ziua în care a căzut Guvernul Sandu și cu o zi înainte ca președintele să inițieze negocierile cu fracțiunile din Parlament, privind crearea noului Cabinet de Miniștri) lui Șova un fotoliu în cadrul noului Guvern, dar, într-un final, a fost luată decizia comună ca acesta să revină la Președinție, în funcția de consilier.

Peste câteva secunde, Igor Dodon a spus că probabil această discuție a avut loc ieri și că s-a încurcat în zile, din cauza multitudinii evenimentelor care au avut loc în ultimele zile.

În actualul Guvern, locul lui Vasile Șova de la Reintegrare va fi ocupat de Alexandru Flenchea.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!