Un bărbat din Kazahstan de 33 de ani a încercat să intre în Republica Moldova la volanul unui camion având asupra s-a două asigurări auto internaționale false, care ar fi eliberate de o companie germană. Cazul a avut loc ieri în punctul de trecere Tudora. 

„La linia de control s-a apropiat un camion cu numere de înmatriculare a Republicii Kazahstan, la volanul căruia era un cetățean al aceleiași țări. Printre documentele oferite spre autorizarea trecerii se aflau și două Cărți Verzi, pentru camion și semi-remorcă”, spun polițiștii de frontieră.

În timpul controlului, polițistul de frontieră a observat indici de falsificare asupra celor două asigurări auto. Ulterior, cu ajutorul tehnicii din dotare s-a confirmat falsul în acte, motiv ce a constituit întocmirea procesului verbal de constatare a faptei.

Audiat, bărbatul a comunicat că nu a știut că documentele sunt false. Ca urmare, pe numele bărbatului a fost inițiată o cauză penală pe faptul deținerii actelor oficiale false.

Polițiștii de frontieră continuă cercetările până la elucidarea tuturor circumstanțelor și luării măsurilor legale ce se impun.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!