/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Un socialist, ales președinte al raionului Dubăsari cu votul PSRM-ACUM. Policinschi este consilier independent, după 16 ani de șefie a raionului

missing
15 noiembrie 2019, ora 10:32

Fostul membru al Partidului Comuniștilor, Grigore Policinschi, care a fost președinte al raionului Dubăsari timp de 16 ani, a renunțat la această funcție. Policinschi a fost ales consilier raional independent, dar nu și-a mai înaintat candidatura pentru șefia raionului.

La ședința de ieri, consilierii l-au ales președinte pe socialistul Grigore Filipov. Acesta a obținut 17 voturi, fiind susținut de colegii săi de partid, de 4 consilieri ai fracțiunii Blocului ACUM și un consilier independent. Grigore Policinschi nu a fost la ședință, pentru că nu a vrut să participe la circ, ne-a spus alesul local, precizând că PSRM a făcut alianță cu ACUM la Dubăsari.

Aceasta a fost deja a treia ședință a Consiliului Raional Dubăsari. Anterior, consilierii s-au întrunit și au format fracțiunile PSRM (12 consilieri), PDM (5 consilieri) şi ACUM (5 consilieri). De asemenea, au fost constituite comisiile de specialitate.

Pe 11 noiembrie s-a încercat alegerea lui Grigore Filipov în funcția de președinte al raionului, dar acesta nu a întrunit numărul necesar de voturi. Atunci au fost prezenți la ședința 11 consilieri PSRM, 5 consilieri PDM şi un candidat independent. Democrații s-au abținut de la vot.

„Fracțiunea PSRM nu a venit cu propunerea de a discuta despre candidatura propusă, iar candidatul n-a prezentat un program bine determinat despre acțiunile ce urmează să le întreprindă în calitate de președinte”, a motivat atunci Nicolae Gazea, consilier raional ales din partea PDM.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram