După ce doi ambasadori, un consul și mai mulți secretari de stat au fost numiți astăzi de Guvern, fosta prim-ministră Maia Sandu a venit cu o reacție. Președinta fracțiunii PAS Blocul ACUM este de părere că persoanele numite ar reface „vechile prietenii dintre Dodon și Plahotniuc”.

„Numirile la grămadă de astăzi reconfirmă faptul că democrații și socialiștii puneau la cale de multă vreme demiterea Guvernului Sandu, deoarece și corupții din PD, și corupții din PSRM s-au speriat de o justiție adevărată. Dar asta deja știam cu toții.

Asistăm la refacerea vechii prietenii dintre Dodon și Plahotniuc. Este evident pentru toți în slujba cui vor lucra cei mai mulți dintre acești oameni: în serviciul celor care s-au grăbit să dea jos Guvernul care le-a oprit schemele și a redistribuit banii din buget celor mai nevoiași. În serviciul celor pe care o justiție adevărată i-ar fi trimis direct la închisoare.

Succes nu vă pot ura, dar vă promit că vă vom urmări cu atenție. Toată țara va fi cu ochii pe voi. Oamenii acestei țări merită un guvern mai bun decât atât”, a scris Sandu pe pagina sa de Facebook.

Actualul consilier al bașcanului Găgăuziei, Dimitri Croitor, a fost numit în funcția de ambasador al R. Moldova în Turcia. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi de membrii Cabinetului de miniștri.

Tot astăzi, Guvernul l-a înaintat pe Mihai Căpățână pentru funcția de consul al R. Moldova în Frankfurt pe Main, Germania.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!