Președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Chiril Moțpan, a prezentat public documentul obținut de la organele de drept cu lista persoanelor care ar fi fost interceptate și filate de către fosta conducere a Ministerului de Interne. Printre aceștia sunt jurnaliști, inclusiv de la postul TV8, activiști civici, oameni de afaceri, profesori ș.a.

În lista prezentată de Chiril Moțpan sunt șase actuali și foști jurnaliști de la Jurnal TV; directoarea Ziarului de Gardă, Alina Radu; jurnalistele de la TV8: Angela Gonța, Natalia Morari, fondatoarea și directoarea executivă a TV8 și Mariana Rață, directoarea de știri de la TV8. Printre jurnaliștii interceptați mai sunt: Aurica Jardan, Unimedia.info; Tudor Darie, Agora.md; Valentina Ursu, Europa Liberă, Ion Preașca de la Asociația Reporteri de Investigație și Securitate.

Iată lista prezentată de Chiril Moțpan:

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!