Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, afirmă că nu boicotează intenționat ședințele Consiliului Superior al Magistraturii, dar apar situații de urgență din cauza cărora nu poate participa la întruniri. Astăzi, ministrul spune că a fost la o ședință cu participarea reprezentanților Administrației Naționale a Penitenciarelor, după ce un deținut de la Soroca și-a dat foc.

„Săptămâna trecută a avut loc un incident legat de automutilarea unui deținut. Despre acest caz am aflat azi dimineața și am avut o ședință urgentă la temă care a durat aproximativ până la 09:20. Am încercat să iau legătura cu un reprezentant CSM pentru a-l informa că mă rețin, dar nu mi-a răspuns la apel”, a declarat Fadei Nagacevschi pentru TV8.

Ex-ministra Justiției, Olesea Stamate, îl acuză pe Nagacevschi că l-ar proteja pe judecătorul Oleg Sternioală, care ar urma să fie lipsit de imunitate printr-o decizie a CSM-ului, pentru a putea fi cercetat penal și, eventual, arestat.

„Sunt speculații”, îi răspunde în replică Nagacevschi.

Stamate, despre lipsa lui Nagacevschi de la ședințele CSM: „Îl protejează pe Sternioală”

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!