Ministrul Justiției Fadei Nagecevschi nu se prezintă la ședințele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru a-l proteja pe judecătorul Oleg Sternioală, pe care CSM urmează să-l lipsească de imunitate, pentru a fi cercetat penal. Asta crede fosta ministră a Justiției Olesea Stamate, care a comentat situația după ce a eșuat, în această dimineață, o nouă ședință a CSM-ului din lipsă de cvorum.

„Când trebuie să-l protejeze pe Sternioală (probabil și alți prieteni din sistem), când trebuie să ducă încet încet situația spre o nouă adunare a judecătorilor, ca să poată trage sfori sa fie aleși alți judecători, mai obedienți, în CSM, el se face că plouă. Care Comisia de la Veneția? Care independență a justiției și ale organelor de autoadministrare?”, a scris Stamate pe Facebook.

Aceasta susține că asupra judecătorilor care nu au participat la adunările anterioare se fac presiuni. Stamate prezintă și un document care arată cum magistratul Victor Sandu, de la Judecătoria Ciocana este verificat când vine și pleacă de la birou.

„Judecătorii onești și profesioniști cum au lucrat așa și continuă să lucreze, și sunt sigură ca nu simt vreun impas, decât, spre regret, presiuni din partea celor ce nu au reușit să-i atragă în jocurile politice.

Ministrul „tehnocrat și apolitic” execută ordinele de sus și nici nu-și pune întrebări referitoare la impactul acțiunilor sau inacțiunilor sale”, a concluzionat Olesea Stamate.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!