/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Alegeri parlamentare noi în circumscripția din Hâncești, după ce Botnari a depus cerere de demisie. Când vor avea loc

05 decembrie 2019, ora 14:44

După ce fostul deputat democrat Alexandru Botnari a depus cerere de demisie din funcția de deputat, în circumscripția nr.38 urmează să aibă loc alegeri parlamentare noi.

Organizarea alegerilor în circumscripția care și-a depus mandatul domnul Botnari cu referință la Hâncești se organizează în timp de trei luni, din momentul în care Parlamentul ia act de demisia deputatului respectiv”, a spus pentru TV8 președintele Comisiei Electorale Centrale Dorin Cimil.

Cel mai probabil, candidații pentru funcția de deputat în circumscripția nr. 38, Hâncești vor fi înregistrați începând de anul viitor, a mai precizat președintele CEC. „Regulile de alegeri a deputaților sunt aceleași care au stat la baza alegerilor Parlamentului nou. Deja o să luăm act de demisia lui Alexandru Botnari și prin hotărârea CEC-ului o să vedem, vom începe probabil după Anul Nou procedura de organizare a alegerilor”. 

Alexandru Botnari a spus că participă astăzi pentru ultima oară la ședința Legislativului și a cerut să fie înregistrat cu o luare de cuvânt la sfârșitul ședinței.

Peste 167 de milioane de lei urmează să cheltuie Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru organizarea alegerilor prezidențiale, planificate pentru toamna anului viitor. Banii sunt incluși în bugetul instituției pentru anul 2020, care a fost aprobat astăzi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram