Pentru a exista o implicare activă pe plan internațional în procesul de căutare a lui Vlad Plahotniuc și pentru ca statele partenere ale Republicii Moldova să dea o mână a ajutor la aducerea acasă a fostului lider al Partidului Democrat, e necesar ca autoritățile din Moldova să ceară acest lucru și să insiste pe o cooperare internațională pe acest subiect sau pe subiectul „furtului miliardului”, la capitolul recuperării banilor, consideră ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko.

„Voință pentru a investiga cazurile concrete trebuie să existe în Repiblica Moldova sau acestea trebuie să aibă o atitudine activă pentru cooperare internațională, în cazul în care acest lucru este relevant. Am văzut în ultimele luni că s-a activat foarte mult și asta e bine, inclusiv cooperarea internațională care s-a activizat foarte mult; această activitate trebuie să continue, căci numai prin și cooperare internațională aceste cazuri trebuie să fie rezolvate, dacă ne referim la frauda bancară și pedepsirea celor vinovați sau recuperarea bunurilor. A fost începută această cooperare cu structurile europene și statele membre ale UE în această privință”, a spus Peter Michalko la emisiunea „Cutia Neagră” cu Mariana Rață de la TV8.

Recent, reprezentanții Centrului Național Anticorupție au anunțat că au sesizat Centrul Cooperare Poliţienească Internaţională, Ambasadele României, Statelor Unite ale Americii şi Regatului Unit din Moldova despre faptul că fostul lider al PDM, Vlad Plahotniuc, deţine încă o identitate cu acte valabile, eliberată pe numele Novak Vladislav și au solicitat ca acesta să fie căutat la nivel internațional și, eventual, extrădat în Republica Moldova.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!