/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Detalii despre perchezițiile de la „Glorinal”. Firma de construcții și-ar fi prejudiciat clienții cu milioane de lei

missing
16 decembrie 2019, ora 18:01

Firma de construcții „Glorinal”, la care au fost făcute percheziții pe parcursul zilei de astăzi, și-ar fi prejudiciat clienții cu sume de bani care se ridică la circa 15 milioane de lei, informează reprezentanții serviciului de presă al Procuraturii Generale (PG). 

„Sub conducerea procuraturii municipiului Chișinău, oficiul Centru, au fost desfășurate percheziții legate de investigarea infracțiunilor de escrocherie și abuz de serviciu, comise de factori de decizie ai unei companii de construcții (care se află în proces de insolvență), atunci când nu au asigurat transmiterea în proprietatea clienților a apartamentelor și spațiilor comerciale în care aceștia au investit bani”, se menționează într-un comunicat al Procuraturii Generale.

În total, potrivit reprezentanților PG, astăzi au fost făcute 12 percheziții la domiciliile și în automobilele unor factori de decizie din cadrul companiei. Percheziții au avut loc la sediul firmei de construcții. În rezultatul măsurilor operative efectuate, procurorii au ridicat agende, înscrisuri și documente care vor fi supuse examinării.

Tot azi au fost audiate patru persoane, de asemenea, factori de decizie ai companiei. Dacă vor fi găsite vinovate de escrocherie, acestea riscă o pedeapsă cu închisoarea de la opt la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la cinci ani; iar pentru abuz de serviciu, aceștia ar fi pasibili de pedeapsa sub formă de amendă în mărime de până la 117.500 lei sau cu închisoare de la doi la șase ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la doi la cinci ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram