Mai mulți profesori din țară s-au plâns că în școlile în care activează nu au fost distribuite, or au fost livrate insuficiente manuale. Cadrele didactice au sesizat Ministerul Educației, care a dat asigurări că instituțiile de învățământ vor fi asigurate cu manualele necesare. 

„În mai multe unități teritorial-administrative numărul de manuale de limbă străină, în special cele de limbă engleză pentru elevii din ciclul primar (clasele II, III, IV) este insuficient”, informează reprezentanții ministerului.

De asemenea, mai multor profesori nu li s-au oferit ghidurile de implementare a manualelor, care au menirea de a oferi sprijinul necesar cadrului didactic în implementarea noului curriculum.

„Este o situație cu impact negativ asupra calității procesului educațional. Manualul este parte a Curriculumului Național și constituie un instrument de lucru esențial pentru profesori, elevi și părinți, deopotrivă”, spun autoritățile. 

Ministerul Educației promite că va întreprinde toate măsurile necesare pentru ca manualele să fie distribuite echitabil fiecărui elev.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!