Niciun deputat din fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) nu are nevoie de tablete, spune deputatul Sergiu Litvinenco, după ce s-a aflat că Secretariatul Parlamentului urmează să procure tablete pentru aleșii poporului. 

„Solicităm încetarea procedurii de licitație în ceea ce privește procurarea tabletelor pentru deputații și funcționarii publici din Secretariatul Parlamentului. Nu acestea sunt prioritățile Parlamentului”, a scris alesul poporului pe pagina sa de Facebook.

Afirmația făcută de Sergiu Litvinenco a provocat discuții aprinse pe rețelele sociale. Consilierul președintelui Nicolae Eșanu crede că tabletele trebuie procurate pentru a renunța la practica distribuirii documentelor în formă scrisă. Dacă acesta este scopul achiziției, atunci inițiativa trebuie salutată.

Drept replică, deputatul PAS a amintit că fiecare parlamentar are un calculator pus la dispoziție, iar periodic în Legislativ este achiziționată tehnică nouă pentru ca aleșii poporului să renunțe la circuitul documentelor pe hârtie.

În context, fostul șef al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a propus ca banii, preconizați pentru procurarea tabletelor, să fie redirecționați către Poliţia de Frontieră. Rosian Vasiloi spune că trebuie demarată o procedură de licitație pentru procurarea a două escadrile de avioane fără pilot, care să supravegheze frontiera și două milioane de lei ar fi de ajuns pentru acestea.

Parlamentul a anunțat că intenționează să cumpere 110 tablete pentru deputați, fiind prevăzute în acest sens 2,7 milioane de lei. De asemenea, vor fi achiziționate zece tastaturi atașabile pentru tablete. Termenul limită de depunere a ofertelor pentru licitație este 7 februarie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!