/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

O nouă inițiativă! Taxele pentru drumuri ar putea fi excluse

missing
31 ianuarie 2020, ora 14:17

Președintele Igor Dodon vorbește din nou primul despre o inițiativă care ar trebui să fie pregătită și anunțată de Guvern. Șeful statului cere să fie excluse taxele pentru drumuri și să fie incluse în accizul pentru carburanți.

Care este logica? Un bătrânel are acasă un „jiguli” vechi și iese cu mașina asta numai de Blajini când se duce la cimitir la mormântul buneilor. Și el trebuie să plătească aceeași taxă de drum ca persoana care merge cu mașina în fiecare zi. Eu voi veni cu o propunere pentru următoarea perioadă să fie exclusă taxa pentru drumuri și inclusă în acciz la benzină și motorină”, a anunțat președintele.

Igor Dodon mai spune că actualul Guvern nu va merge pe varianta ca taxele pentru drumuri să fie vărsate în bugetele autorităților locale, dar „compensăm prin alte metode”. O partea din banii alocați pentru Fondul Rutier sunt direcționați pentru reparația drumurilor locale.

Pentru anul 2020, în Fondul Rutier sunt prevăzute 2,7 miliarde de lei. Banii sunt planificați pentru întreținerea drumurilor naționale, dar 600 de milione de lei vor fi direcționate către autoritățile raionale, iar alte 400 de milioane vor ajunge în sate pentru reparația drumurilor locale.

Dodon este sigur că R. Moldova va accesa creditul promis de Federația Rusă. Drumurile care vor fi reparate din banii rușilor

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram