/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Unul dintre dosarele lui Veaceslav Platon a fost trimis la rejudecare

missing
03 februarie 2020, ora 17:41

Dosarul în care omul de afaceri Veaceslav Platon a fost găsit vinovat de sustragerea a sute de milioane de lei din companiile „Moldasig” și „Aliance Insurance Group” și condamnat la 12 ani de închisoare, a fost trimis la rejudecare în primă instanță de către Curtea de Apel Chișinău. Decizia a fost pronunțată pe 30 ianuarie.

Curtea de Apel Chișinău a examinat recursurile procurorului, dar și avocaților inculpaților Veaceslav Platon și Andrei Bahcivanji, care au cerut să fie casată sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani din 12 decembrie 2018, prin care Platon a fost condamnat la 12 ani de închisoare, iar Bahcivanji – la 8 ani de detenție.

Decizia motivată va fi publicată pe site-ul instanței de apel pe 14 februarie.

Veaceslav Platon a fost învinuit că a organizat și a dirijat transferul a peste 3,5 milioane de lei şi aproximativ 10 milioane de dolari din conturile „Moldasig” și „Aliance Insurance Group”, după ce a fost blocată activitatea unui grup de acționari de către Comisia Naţională a Pieţii Financiare.

Amintim că Platon a fost condamnat definitiv de Curtea Supremă de Justiție la 18 ani de închisoare pentru frauda bancară, iar pedeapsa primită pentru escrocherie și corupere a fost cumulată, în total fiindu-i stabilită o pedeapsă de 25 de ani de detenție.

Veaceslav Platon se află în Penitenciarul nr.13 din Chișinău. Pe 22 ianuarie, magistrații Judecătoriei Ciocana i-au redus aproape doi ani din pedeapsă, pentru condiții proaste de detenție. Decizia a fost atacată de avocații lui Platon, care cer reducerea termenului cu 695 de zile.

Veaceslav Platon scapă de aproape doi ani de pușcărie! Judecătoria Ciocana i-a redus din pedeapsă

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram