Dosarul în care omul de afaceri Veaceslav Platon a fost găsit vinovat de sustragerea a sute de milioane de lei din companiile „Moldasig” și „Aliance Insurance Group” și condamnat la 12 ani de închisoare, a fost trimis la rejudecare în primă instanță de către Curtea de Apel Chișinău. Decizia a fost pronunțată pe 30 ianuarie.

Curtea de Apel Chișinău a examinat recursurile procurorului, dar și avocaților inculpaților Veaceslav Platon și Andrei Bahcivanji, care au cerut să fie casată sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani din 12 decembrie 2018, prin care Platon a fost condamnat la 12 ani de închisoare, iar Bahcivanji – la 8 ani de detenție.

Decizia motivată va fi publicată pe site-ul instanței de apel pe 14 februarie.

Veaceslav Platon a fost învinuit că a organizat și a dirijat transferul a peste 3,5 milioane de lei şi aproximativ 10 milioane de dolari din conturile „Moldasig” și „Aliance Insurance Group”, după ce a fost blocată activitatea unui grup de acționari de către Comisia Naţională a Pieţii Financiare.

Amintim că Platon a fost condamnat definitiv de Curtea Supremă de Justiție la 18 ani de închisoare pentru frauda bancară, iar pedeapsa primită pentru escrocherie și corupere a fost cumulată, în total fiindu-i stabilită o pedeapsă de 25 de ani de detenție.

Veaceslav Platon se află în Penitenciarul nr.13 din Chișinău. Pe 22 ianuarie, magistrații Judecătoriei Ciocana i-au redus aproape doi ani din pedeapsă, pentru condiții proaste de detenție. Decizia a fost atacată de avocații lui Platon, care cer reducerea termenului cu 695 de zile.

Veaceslav Platon scapă de aproape doi ani de pușcărie! Judecătoria Ciocana i-a redus din pedeapsă

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!