/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Un bebeluș, diagnosticat cu coronavirus la 30 de ore de la naștere. Cum a fost infectat micuțul

missing
06 februarie 2020, ora 12:29

Un bebeluș născut în orașul chinez Wuhan, de unde a pornit epidemia de coronavirus, a devenit cea mai tânără persoană din lume infectată, scrie Digi24.

Bebelușul născut pe 2 februarie a fost diagnosticat cu coronavirus la doar 30 de ore de la naștere. Mama acestuia fusese diagnosticată cu coronavirus înainte să nască, dar nu se știe încă modul de transmitere: după naștere sau când copilul era încă în pântec.

Până în prezent doar câțiva copii au fost infectați cu coronavirus. Agenția de presă Xinhua a anunțat miercuri seară cazul, adăugând că bebelușul a avut la naștere 3,25 kilograme și acum se află în stare stabilă, sub observație.

Epidemia de coronavirus izbucnită la începutul anului în Wuhan a ucis 563 de oameni, iar alți 28.000 au fost infectați.

Cum a fost infectat bebelușul

Medicii spun că în acest caz transmiterea virusului să se fi făcut când copilul era încă nenăscut.

Acest caz ne reamintește să fim atenți la relația la mamă-făt, deoarece ar putea fi o modalitate de transmitere“, a declarat pentru Reuters Zeng Lingkong, șeful departamentului de medicină neonatală de la spitalul din Wuhan.

În același timp, este posibil ca bebelușul să fi fost infectat după naștere prin contact cu mama infectată.

Este foarte posibil ca bebelușul să fi luat boala în mod obișnuită, inhalând virusul provenit din tusea mamei sale“, a spus Stephen Morse, un epidemiolog de la Universitatea Columbia, pentru Business Insider.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram