Deputatul democrat Vladimir Cebotari susține că a înaintat amendamentul în urma căruia salariile deputaților a crescut de pe 1 ianuarie, pentru a corecta o eroare din cauza căreia lefurile pe care le primesc angajații Legislativului, deputații și angajații Secretariatului Parlamentului, erau disproporționate. Cebotari susține că chiar și după majorare, lefurile deputaților rămân a fi mult mai mici, în comparație cu lefurile pe care le primesc unii șefi de direcție din cadrul ministerelor. 

„Amendamentul a fost susținut de toate comisiile și a fost votat de toate fracțiunile (…). Este vorba despre modificarea unui coeficient care se calculează în baza la o mie, acesta a fost majorat la 1300”, a spus deputatul, abordat de jurnaliști pentru a comenta acest subiect.

Cebotari spune că nu știe cu cât exact vor crește lefurile parlamentarilor, deoarece „calculele le face contabilitatea”.

Deputatul le-a mai spus jurnaliștilor că salariul său pentru luna ianuarie a fost de  circa șapte mii de lei.

La același subiect:

Explicație! De ce au fost majorate salariile deputaților cu 4000 de lei? Se datorează amendamentului unui democrat

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!