Deputatul democrat Vladimir Cebotari susține că a înaintat amendamentul în urma căruia salariile deputaților a crescut de pe 1 ianuarie, pentru a corecta o eroare din cauza căreia lefurile pe care le primesc angajații Legislativului, deputații și angajații Secretariatului Parlamentului, erau disproporționate. Cebotari susține că chiar și după majorare, lefurile deputaților rămân a fi mult mai mici, în comparație cu lefurile pe care le primesc unii șefi de direcție din cadrul ministerelor. 

„Amendamentul a fost susținut de toate comisiile și a fost votat de toate fracțiunile (…). Este vorba despre modificarea unui coeficient care se calculează în baza la o mie, acesta a fost majorat la 1300”, a spus deputatul, abordat de jurnaliști pentru a comenta acest subiect.

Cebotari spune că nu știe cu cât exact vor crește lefurile parlamentarilor, deoarece „calculele le face contabilitatea”.

Deputatul le-a mai spus jurnaliștilor că salariul său pentru luna ianuarie a fost de  circa șapte mii de lei.

La același subiect:

Explicație! De ce au fost majorate salariile deputaților cu 4000 de lei? Se datorează amendamentului unui democrat

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!