Opt persoane publice și cu demnitate publică și o companie sunt puse sub învinuire în cadrul dosarului penal ce vizează concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău. Informațiile au fost prezentate la solicitarea deputatului Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, de către procurorul Serghei Gavajuc.

În răspunsul transmis legislatorului, procurorul anunță că, printr-o ordonanță semnată pe 5 septembrie 2019, în dosarul privind concesionarea aeroportului au fost conexate patru cauze penale inițiate pentru escrocherie în proporții deosebit de mari, delapidări de fonduri, spălare de bani de către o grupare criminală organizată, exces de putere și abuz în serviciu și depășirea atribuțiilor de serviciu în interesul acestei grupări.

În urma probelor acumulate, le-a fost înaintată învinuirea la opt persoane publice și la o persoană juridică. Dosarul se află la faza de urmărire penală și numele celor care au statut de bănuit sau învinuit nu pot fi făcute publice până la finalizarea anchetei, precizează procurorul.

Sper foarte mult că printre acele 8 persoane se regăsesc Iurie Leancă, Valeriu Lazăr și cumătrul lui Dodon, Tudor Copaci”, a comentat Alexandru Slusari pe Facebook și a atașat documentele primite de la procurori.

Într-un alt răspuns primit de la Procuratură, Alexandru Slusari a fost informat că dosarul ce vizează Arena Chișinău se mai află la faza de urmărire penală. Acesta a fost inițiat pe 4 octombrie 2019,  în baza informațiile primite de la Ministerul Economiei în august 2019. Procurorii verifică legalitatea gajării terenului de 59 de hectare din proximitatea Arenei Chișinău. Dosarul cuprinde mai multe capete de acuzare: delapidări de fonduri, abuz/exces de putere, depășirea atribuțiilor de serviciu, abuz de serviciul săvârșit în interesul unui grup criminal organizat.

„De atunci a trecut deja jumătate de an. Societatea așteaptă rezultate palpabile pe aceste cazuri, precum și pe celelalte dosare de rezonanță, cu tragerea la răspundere făptașilor, nu țapilor ispășitori și cu confiscarea averilor acestora”, a adăugat deputatul PPDA.

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!