Se pare că cireşele au devenit, unele dintre cele mai scumpe fructe vândute în luna februarie pe rafturile dintr-un market din Chișinău.

Comercianții au mărit valoarea acestora până la refuz. Astfel, pentru un kilogram de cireșe pofticioșii sunt nevoiți să scoată din buzunar 460 de lei. Imaginea a fost surprinsă de un internaut, care a și postat azi fotografia pe pagina sa de Facebook.

Foto: Sergiu Bejenari

Nu se cunoaște deocamdată de unde sunt imporate cireșele.

În luna mai a anului trecut un kilogram de cireșele importate din Grecia, costau 280 de lei. Mai ieftine au fost cele culese de pe copacii din Moldova – în jur de 150 de lei costă kilogramul.

Prețul pipărat al primelor cireșe dulci de anul trecut, care au apărut pe piață a devenit subiect de discuții și motiv de amuzament. Glumele legate de prețul înalt al unui kilogram de cireșe au depășit însă rețelele de socializare și au ajuns pe panourile virtuale de schimb valutar.

O bancă din România a afișat la data de 16 mai cursul valutar în cireșe. Astfel, atunci o liră sterlină a fost estimată la aproximativ cinci cireșe; un euro, la circa  4,5 cireșe, un dolar, la circa patru cireșe, iar un leu moldovenesc, circa 0,3 cireșe.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!