Șase studenți originari din regiunea găgăuză a R. Moldova au revenit acasă din China din cauza virusului periculos care a făcut sute de victime.

Potrivit șefului Centrului de Sănătate Publică din Găgăuzia, Ivan Hasta, toți tinerii sunt născuți în anul 2000 și își făceau studiile în diferite universități din China. Aceștia ar fi fost trimiși în vacanță forțată din cauza virusului ucigaș.

Trei tineri sunt studenți la o universitate din orașul Nanking, iar trei învață la o universitate din orașul Zibo. Studenții sunt originari din localitățile Ceadîr-Lunga, Beșchioz, Djoltai, Cazaclia, Chiriet-Lunga și Comrat ,scrie gagauzinfo.md.

Potrivit lui Ivan Hasta, tinerii se simt bine, dar se află la evidența medicilor de familie și li se măsoară periodic temperatura.

În ultimele 24 de ore, au fost anunțate 92 de decese la nivel mondial din cauza coronavirusului. În total, de la identificarea infecției, au fost înregistrate peste 900 de decese și peste 40 de mii de persoane infectate de coronavirus.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!