O nouă demisie din sistemul Procuraturii. Procurorul anticorupție Roman Statnîi, cel care a gestionat dosarul penal în care este vizat fostul magistrat de la CSJ, Oleg Sternioală, a depus ieri cerere de demisie. Ordinul privind plecarea din funcție a acestuia va fi semnat astăzi de procurorul general, Alexandru Stoianoglo. Informația a fost confirmată pentru tv8.md de purtătoarea de cuvânt a PG, Maria Vieru.

În ultimele săptămâni, mai mulți procurori au plecat din sistem. Printre aceștia, procurorul Eugen Rurac, care a gestionat mai multe dosare de rezonanță. Rurac ar fi plecat din inițiativă proprie. El a devenit cunoscut opiniei publice după ce a gestionat dosarul fostului deputat Chiril Lucinschi, condamnat de prima instanță în dosarul fraudei bancare. Tot Rurac a instrumentat dosarul fostului președinte al Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, dar și dosarul „Metalferos”.

De asemenea, procurorul Eugen Rurac a fost cel care a renunțat la învinuirea adusă fostei magistrate de la Curtea de Apel, Domnica Manole, judecată pentru pronunțarea cu bună știință a unei hotărâri ilegale.

Eugen Rurac a fost procuror la Procuratura Anticorupție din anul 2016, însă și-a început activitatea la Procuratura raionului Drochia.

Recent au mai plecat din funcție fostul șef interimar al PCCOCS, Dorin Compan, dar și procurorul anticorupție Lilian Rudei.

Activitatea lui Dorin Compan fusese sistată la începutul lunii decembrie, când au început verificările la PCCOCS și PA.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!