Nu trebuie să fii jenat(ă), dacă ai mătreaţă. Jumătate din populaţia globului are astfel de probleme la un moment dat. De fapt, formarea mătreţii este un proces mai degrabă normal şi sănătos. Pielea noastră se regenerează încontinuu.

Spălarea cu şampon îndepărtează celulele uscate. Acestea devin vizibile numai atunci când scalpul produce un exces de celule cornoase, potrivit bzi.ro.

Primele şampoane au apărut în anii ’30, însă abia peste 40 de ani americanii au început să îşi spele zilnic părul. Specialiştii au demonstrat că părul va fi mai gras cu cât ne spălăm mai des. Și aceasta deoarece prin şamponare se elimină uleiurile naturale din păr şi este stimulată producerea de sebum. Însă o alternativă la şampoanele din comerţ sunt două produse pe care oricine le are în bucătărie.

Cum scapi de mătreață fără șampon

Metoda no-poo atrage tot mai multe femei care vor să aibă un păr frumos, fără să se spele atât de des cu şampon. Mai exact, prin eliminarea şampoanelor, femeile pot ajunge să aibă un par mult mai sănătos. Totodată, scalpul va fi lipsit de mătreaţă, iar podoaba capilară, mai bogată.

Varianta mai sănătoasă decât șamponul

Putem scăpa de mătreață înlocuind şampoanele din comerţ cu două ingrediente banale. Din câte se pare, bicarbonatul diluat cu puţină apă este mult mai bun decât orice şampon existent pe piaţă. Acesta ajută la înlăturarea impurităţilor de la rădăcina firelor de păr, fără să usuce scalpul. Astfel, ne ferim de mătreaţă, iar părul crește mai repede și mai sănătos. Totodată, putem ajunge să ne spălăm părul o dată la două sau chiar șase săptămâni. Pentru strălucire, este recomandat să folosim oţet diluat cu apă.

Experimente care arată cum scapi de mătreață fără să te speli cu șampon

De-a lungul anilor s-au făcut mai multe experimente legate de îngrijirea părului. Spre exemplu, în 2007, în Australia, 500 de persoane nu şi-au spălat părul timp de șase săptămâni. Astfel, s-a dovedit că părul lor fie arăta mai bine, fie era ca înainte de experiment.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!