Agenția Națională a Veniturilor din Bulgaria a pus sechestru pe capitalul deținut de omul de afaceri Vasil Bojkov în cadrul companiilor „Eurobet” și „New Games”, care deține „Loteria Națională a Bulgariei”. Vasil Bojkov este și beneficiarul „Loteriei Moldovei” și a fost reținut în Emiratele Arabe Unite, după ce fusese anunțat în căutare internațională de către autoritățile bulgare.

Sechestrul pe capitalul celor două companii a fost pus  din cauza unor datorii pe care le-ar avea la bugetul de stat, după ce un audit ar fi identificat mai multe încălcări și ar fi stabilit că firmele nu au achitat toate impozitele. Astfel, s-a decis aplicarea unei măsuri de securitate, pentru ca omul de afaceri să nu poată să-și înstrăineze proprietățile, scrie segabg.com.

Bojkov este cercetat în Bulgaria pe șapte capete de acuzare. Acesta este suspectat de conducerea unei grupări infracționale, de estorcare de bani, tentativă de mituire a unui oficial, instigare la comiterea unei infracțiuni ș.a.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!