Deputații au format o Comisie de anchetă care va investiga cum au fost înstrăinate mai multe bunuri din patrimoniul sindicatelor. Comisia va activa timp de 90 de zile și ar urma să analizeze toate tranzacțiile care s-au făcut cu averea valoroasă a sindicatelor de la independență până în anul 2018.

Deputatul Lilian Carp, care a propus crearea Comisiei de anchetă, a motivat că, în ultimii 20 de ani, au fost înstrăinate bunuri de milioane din patrimoniul sindicatelor, iar din cele 100 de obiective ale Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM) au rămas doar câteva. Au fost vândute la prețuri derizorii hoteluri, stațiuni turistice, sanatorii, baze sportive, tabere pentru copii.

O altă problemă pe care urmează să o analizeze deputații Comisiei de anchetă ține de sanatoriile de pe litoralul Mării Negre, de la Sergheevka. La sfârșitul anilor 90, liderii Confederației Sindicatelor au decis împărțirea în jumătate a patrimoniului Moldovei cu întreprinderile ucrainene, iar aceasta a dus la preluarea și gestionarea sanatoriilor și bazelor de odihnă de către firme ucrainești.

În componența Comisiei de anchetă  au fost incluși nouă deputați: doi din fracțiunea PSRM –Anatolie Labuneț și Vitalie Evtodiev; doi democrați –  Angel Agachi și Vasile Bâtcă, Lilian Carp și Veronica Roșca de la PAS, Vasile Năstase și Stela Macari de la PPDA și Denis Ulanov din fracțiunea Partidului Șor.

Deputatul Lilian Carp a fost ales președinte al Comisiei de anchetă, democratul Angel Agache va fi vicepreședinte, iar socialistul Vitalie Evtodiev – secretar al comisiei.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!