Numărul deceselor provocate de coronavirus continuă să crească. Până acum, din cauza viruslui, au murit 1770 de oameni. Cel puțin 100 din cazurile noi de decese au fost înregistrate în provincia chineză Hubei, potrivit Comisiei Naționale de sănătate a Chinei. De asemenea, în ultimele două zile s-au înregistrat 2048 de cazuri noi de îmbolnăviri, până în prezent, numărul celor infectați cu virusul corona ajungând la 70.548 de persoane.

În condițiile în care virusul nu pare să bată în retragere, autoritățile chineze se văd nevoite să ia măsuri de urgență. La Beijing, va fi deschisă o fabrică nouă de confecționare a măștilor medicinale de protecție. Autoritățile își propun ca aceasta să fie gata în următoarele șase zile. Fabrica urmează a fi deschisă în sediul unei foste clădiri industriale și va produce 250 de mii de măști zilnic.

De asemenea, autoritățile din provincia Hubei, au dispus ca drumurile să fie blocate pentru circulația mașinilor private.

Între timp, 99 de cazuri noi de îmbolnăvire au fost confirmate pe nava de croazieră „Diamond Princess”. Printre cei infectați, se numără și o rusoaică. Femeia urmează să fie tratată într-un spital, spun autoritățile. Acesta este primul caz de coronnavirus confirmat la o persoană de etnie rusă. În celelalte două cazuri înregistrate anterior în Rusia victimele au fost doi cetățeni chinezi.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!