Doi candidați la alegerile parlamentare noi de la Hâncești sunt la distanță foarte mică unul de altul în preferințele alegătorilor, potrivit celui mai recent sondaj realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor. Candidatul independent Grigore Cobzac ar fi votat de 16,7% dintre locuitorii circumscripției nr.38 Hâncești, iar candidatul Partidului Socialiștilor Ștefan Gațcan – de 16,4%.

Candidatul Partidului Democrat Ion Mereuță și reprezentanta Partidului Acțiune și Solidaritate, Olesea Stamate ar ocupa următoarele două poziții cu 9,7% și, respectiv, 8,2% din voturile alegătorilor.

Este de remarcat faptul că fiecare al cincilea respondent este indecis, iar 13,6% dintre cei chestionați au spus că nu vor participa la vot sau ar vota împotriva tuturor.

În cadrul aceluiași sondaj, respondenții au fost întrebați cât de important este ca viitorul deputat să fie băștinaș din Hâncești? Fiecare a patra persoană a spus că nu este prea important, iar alte 12,7% – deloc important. Doar 38,5% dintre cei chestionați au spus că este foarte important să-i reprezinte în Parlament un băștinaș.

Sondajul a fost realizat în perioada 12-16 februarie, pe un eșantion de 412 respondenți din 13 localități din circumscripția nr.38 Hâncești și are o marjă de eroare de 5%.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!